Vállvetve apával 2.0

Pontosan tudjuk, hogy milyen pótolhatatlan szerepe van az apáknak a gyerekeik felnevelésében. Világos volt előttünk, hogy az Apák napját érdemes jelentős ünneppé fejleszteni, hogy megbecsüljük az édesapákat és a fiatal férfiak körében népszerűsítsük az apaságot. Mindez nem volt kérdéses, viszont nagyon sokat gondolkoztunk, hogy milyen tartalommal töltsük meg az Apák napját. Anyák napján már jó ideje tudjuk, hogy mit kell tennünk. De mit csináljunk Apák napján?

A 2018-as Apák napja szolgáltatta az alkalmat arra, hogy meghirdessük abban az esztendőben a Vállvetve apával című kezdeményezésünket. Eszerint attól kezdve minden Apák napját, azaz minden június 3. vasárnapját követő hétfő legyen az a nap, amikor az apukák beviszik a gyerekeiket a munkahelyükre. Tavaly tartottunk egy sajtótájékoztatót, melyen a Dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint Varga Gábor, a kezdeményezésünkhöz csatlakozó Ace Telecom ügyvezető igazgatójának felszólalásai mellett útjára bocsátottuk a kezdeményezésünket.

Sosem hittük volna, hogy ilyen rövid időn belül ekkora siker lesz.

Úgy tűnik, az édesapák megünneplésére a társadalmi igény ott volt a levegőben, csak a hogyant kellett hozzá megtalálni. Az egész magyar médiát keresztül-kasul bejárta a Vállvetve apával kezdeményezés híre (néhány példa itt: Hirado.hu, M1 Szemtől szembe, Magyar szó, Napi.hu, StartHírek.hu) azonnal elkezdődött a csatlakozni szándékozó vállalatok jelentkezése, és édesapák sokasága jelezte vissza, hogy beviszik a munkahelyükre a gyerekeiket.

Bár a gyerekek életében minden napnak apás napnak kellene lennie, hivatalos Apák napja évente csak egyszer van. 2019-ben apák napja június 16-ára esik. A Vállvetve apával kezdeményezés értelmében tehát 2019. június 17. hétfőn jön el az a nap, amikor az édesapák intézményesen bevihetik a gyerekeiket a munkahelyükre. Hívunk minden vállalatvezetőt, HR igazgatót, hogy ezt tegyék lehetővé a cégüknél dolgozó édesapák számára és csatlakozzanak a Vállvetve apával kezdeményezéshez itt.

És hívjuk az édesapákat is, hogy járják ki főnökeiknél az engedélyt, hogy gyerekeiket magukkal vihessék dolgozni. Édesapák, ha megvan bennetek erre a vágy küldjetek e-mailt, és mi hivatalosan is megkeressük a vállalatvezetőt vagy HR igazgatót, hogy tegye ezt lehetővé számotokra! Hadd lássák a gyerekek, hol tölti az édesapjuk idejének a jelentős részét és hadd épüljön az együttlét során apa és gyerek között a szeretet, tisztelet és megbecsülés!

Fotók: helen0621 on Pixabay.com

chin1031 on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk