Népszerű tévhitek – 4/2 - Miért élvezik jobban a szexet a házaspárok, mint a szinglik?

Korábbi posztunkban bemutattuk, hogy a házasságban élőknek gyakoribb és kielégítőbb a szexuális élete, mint a szingliké. Most arra keressük a választ, hogy ez miért van így.

A bejegyzés első része itt érhető el:  http://ferfiakklubja.hu/fk_magazin/a_ferfi_utja/nepszeru_tevhitek_4_hazassagban_ellaposodik_a_szex

- Kényelem – Ha az ember házasságban él, nem kell aránytalanul sok időt és energiát pazarolnia arra, hogy felkutassa és megszerezze a következő szexuális együttléthez a partnert. A szingli életmódot folytatók partnervadászata az esetek többségében nem jár sikerrel (bármit is állítsanak).

- Hívószavak – A házaspárok között a legtöbb esetben szavakból és gesztusokból egész virágnyelv alakul ki a szexualitással kapcsolatban. Egy egyszerű pillantás a vacsoraasztalnál rendkívül sokatmondó tud lenni. A legtöbb párnál egy mozdulat, egy szó, vagy egy szimpla érintés is elég, hogy beinduljanak a szexuális energiák.

- Biztonság – Amikor az ember szingli életmódot folytat, a nemi betegségek veszélye folyamatosan Damoklesz kardjaként lebeg a feje felett. Egy tartós (és hűséges) kapcsolatban a kezdeti időszak után ez a veszély a nullára csökken, ami rendkívüli (pszichés) felszabadító erővel bír a szex élvezete terén. De ugyanez igaz a terhességre is. Amíg valakinek az az elsődleges félelme, hogy „jaj, csak nehogy gyerekem legyen ettől a nőtől/pasastól”, addig az önmagát teljesen odaadó, szabad és önfeledt testi együttlétre semmi esély nincs. A házaspárok sokkal boldogabban mondanak igent egy megfogant babára, mint egy egyéjszakás kaland résztvevői.

- Nem kell szorongani a visszautasítástól – A házasság természetesen nem jelenti azt, hogy az egyik vagy másik fél minden szexuális közeledése mindig elfogadásra talál, ám ez nem kelt szorongást. Az emberi viszonyokban minden visszautasítás közül a legbántóbb az intim közeledés elutasítása, ezért is vált ki félelmet sokakból, ha meg kell szólítani a másik nem képviselőit. Egy házasságon belül ezek a körök rég le vannak futva, és az éppen hoppon maradt is tudja, hogy nem a személyét utasítják el és nem örökre, hanem valami időszakos és gyakorlati oka van az aktuális „nem”-nek.

- A nők is jobban élvezik – Egy amerikai kutatás szerint az egyéjszakás kalandok során a férfiak 77%-a jut el az orgazmusig, a nőknek azonban mindössze 12%-a. A férfiaknál az orgazmus automatikusabb (ám még közel negyedüknek így sem sikerül eljutni az orgazmusig egy egyéjszakás kaland során, amiben egyébként az alkohol játszik komoly szerepet). A nőknél az orgazmus kevésbé megy automatikusan: neki magának és a férfinak is meg kell ismernie, ki kell tapasztalnia, hogy miként működik a teste. Ez azonban még mindig csak technika és önmagában kevés lenne: az i-re a pontot az egyre növekvő érzelmi biztonság, a lelki egymásra hangolódás teszi fel. A tartós és intim kapcsolatokban 80% fölé emelkedik a rendszeresen orgazmust megélő nők aránya. Az a férfi pedig, akinek a partnere is élvezi a szexet, sokkal jobban élvezi maga is.

Neo

Fotók: Janesdead via Foter.com / CC BY-NC-SAJean-François Chénier via Foter.com / CC BY-NC

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk