18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Mikor születtél?

Milyen a 21. századi úriember?

Sokunkban felmerülhet a kérdés, mit jelent ma, a 21. században úriembernek lenni, elvárja-e a környezetünk, hogy ennek megfelelően viselkedjünk, és ki testesíti meg a nők számára a gentlemant napjainkban? A külső vagy a belső tulajdonságok a meghatározók?

Gondolkodjuk el, mi jellemzi az úriembereket?

– jól öltözöttek, elegánsak, ápoltak, igényesek?

– betartják az összes illemszabályt mindig, minden körülmények között?

 kedvesek, tisztelettudók, figyelmesek?

Kezdjük a legelejétől: az alapoktól. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy szülőként értékörökítő, jó mintát adjunk át gyermekeinknek. Ebbe beletartozik az is, hogy megtanítjuk nekik az alapvető illemszabályokat. Természetesen ezeket a későbbiekben is el lehet sajátítani, de ha a szülők jó alapot nyújtanak a gyermeküknek ezen a fronton, akkor már csak tökéletesíteni kell ezt a tudást, nem bepótolni.

Az alap, amire építeni lehet ma is!

Lényeges, hogy szülőként azt is elmondjuk, miért illik ezt vagy azt tenni. Minden szabálynak megvan az oka, és általában ezek a miértek a másokkal szembeni figyelmességgel, kedvességgel, szeretettel, törődéssel magyarázhatók.

Nem hiába ment régen a nő bal oldalán a férfi, hiszen ha veszélybe kerültek, és ki kellett rántania a kardot, könnyen megtehette azt anélkül, hogy megsérüljön a hölgy. Bátor és lovagias tett volt megvédeni a nőt, akárcsak napjainkban.

Ma nem hordunk az oldalunkon kardot, viszont a bátorság, lovagiasság ma is elvárt (úriemberi) erény, így tehát amikor egy férfi a kedvesével sétál az utcán, és meg akarja őt óvni, nyilván arra az oldalra siet, ahonnan a veszélyt sejti, hogy először ő szembesüljön ezzel a kockázattal – mintegy pajzsként.

Külső-belső összhang és a folyamatos önfejlesztés fontossága

A viselkedésen kívül külön szabályok vonatkoznak a kinézetre. Ezeknek inkább a praktikus okait látjuk, például amikor leülünk, illik kigombolni a zakót, ha fel kell állnunk – bemutatkozáskor –, akkor legalább az egyik gombot vissza kell gombolni.

A praktikusságon túl azonban mélyebb okai is vannak a külsővel szemben támasztott elvárásoknak: a dress code betartása, az ápoltság a saját igényességünkön kívül a környezetünkkel szemben tanúsított tiszteletünket is mutatja.

Elegendő-e a szüleink tanítása? Ismernünk kell az összes illemszabályt, vagy az a fontos, hogy azok okait tudjuk? Vegyük alaphasonlatként a Jack Daniel’s egyik kitűnő változatát, a Gentleman Jacket, mely abban különbözik a többi fajtától, hogy a juharfaszenes szűrést az érlelés után még egyszer elvégzik. Valahogy így van ez az úriemberséggel is: egy férfi, miután gentlemanné válik, „érlelődik”, nem áll meg, tovább tökéletesíti, csiszolja, fejleszti önmagát ezen a fronton is. Kutatja, tanulja, megismeri és alkalmazza az illemszabályokat újra és újra!

Úriember-felmérés és nyereményjáték – LEZÁRULT!

Vajon mások hogyan látják ezt, mit mondanak erről? Igazunk van-e ebben a cikkben? Hol tartunk ma úriemberség témában?

Ahogyan egy jó whiskey-nél is több feltételnek kell teljesülnie, hogy egy igazán kitűnő, páratlan nedű jöhessen létre, úgy a férfiaknál az úriemberséget is több tényező határozza meg. Ennek feltérképezésére készítettünk felmérést a Jack Daniel's-szel karöltve, hogy megtudjuk, mi a helyzet ma gentlemanség fronton.

Sajnos már nem lehet részt venni az Úriember-felmérés és játékban, ugyanis azt július 31-én lezártuk.

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik kitöltötték a kérdőívünket, hálásak vagyunk az értékes válaszaitokért! Több mint ezren vettetek részt ebben a felmérésben! Ahogy ígértük, miután kiértékeltük a felmérést, elküldjük a kutatási eredményeket mindazoknak, akik igényelték, utána a honlapunkon is közzé fogjuk tenni. Izgalmas lesz!

SORSOLTUNK!

Mivel ez nemcsak egy felmérés volt, hanem nyereményjáték is, a résztvevők között kisorsoltunk egy-egy (bármely napra felhasználható) páros napijegyet az idei Sziget Fesztiválra.

A szerencse

HORNYÁK DÁVIDNAK és KANESÜTZ TIBORNAK

kedvezett.

Íme, a sorsolásról készült videó:

Lesznek még felmérések, kutatások és nyereményjátékok, kövessétek a Férfiak Klubját Facebookon, térjetek vissza weboldalunkra, és akkor nem maradtok le semmiről! Sok szerencsét kívánunk Nektek a legközelebbi alkalmon!

Ne feledd, a Jack Daniel’s – ahogyan egy igazi úriember is – a mértékletes alkoholfogyasztás híve!

Független társadalmi munkánk forrásainak előteremtése nem kis feladat. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik szervezetünkkel fognak össze termékeik megjelenítésére, ezzel is támogatva társadalmi ügyünket. Támogatóink és jövendő partnereink figyelmét is szeretnénk azonban felhívni, hogy semmilyen, a családokat és az azt működtető férfi-nő szövetséget bomlasztó, a jövő generáció felneveléséhez szükséges értékrendet romboló, egészséget, békét és az emberek közötti együttműködést veszélyeztető termék vagy szolgáltatás megjelenítésében, népszerűsítésében nem tudunk együttműködni.

Az Úriember-felmérés és játék szabályzatát IDE kattintva tudod elolvasni.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk