Kényes témák a kapcsolatban

Amikor kényes témákban akarunk őszinték lenni, általában akkor ütközünk problémába. Melyek ezek a témák? Erre válaszol most Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító.

Korábbi bejegyzésünkben arról volt szó, hogy a férfi-nő kommunikáció bár állandó téma a magazinokban, könyveket is írnak erről, tréningeket fejlesztenek ki erre vonatkozóan, azonban fontos lenne, hogy a téma kapcsán az őszinteség is nagy hangsúlyt kapjon. Hiszen enélkül egy beszélgetésnek sincs értelme, hiába a sok cikk, kiadvány, kommunikációs módszer, technika… – mutatott rá Bedő Imre. Ha őszinték vagyunk, általában nem akkor van probléma, amikor pozitív véleményt fogalmazunk meg, nyíltan elmondjuk a másiknak, tetszik nekünk, vagy nagyon szeretjük őt. Akkor van gond, amikor kritikát mondunk, negatívan nyilatkozunk, tehát amikor kényes témákban beszélünk egyenesen. No de melyek ezek a témák?

A kényes témák közé tartoznak az anyagiak, a túlsúly, az életmód, a ritmusbeli különbségek. Utóbbi egy kis magyarázatot igényel: nehezen egyeztethető össze egy kapcsolatban az, ha az egyik inkább éjszaka aktív, a másik viszont nappal, vagy ha az egyik a hegyet szereti, a másik a tengert stb. Megpróbálhatják ugyan, de ez állandó feszültséget fog jelenteni. A közös ritmus tehát fontos, azonban ha nem sikerül ezt kialakítani, fontos kérdés, vajon tudnak-e majd erről őszintén beszélni, ezen belül arról is, milyen konfliktusokat szül egy ilyen helyzet.

Talán sokakat meglep majd, de kényes téma a család is (anyós, após, testvérek…) Továbbá a gyereknevelési elvek, a szexualitás. Sőt, a házasságok olyan apróságokon is elcsúszhatnak, mint a higiénia, az ápoltság hiánya – amikor nem beszéljük meg ezt őszintén, nyíltan!

Nagy kérdés, miért nem tudunk ezeken a kényes témákon átlendülni, milyen bátorság, és milyen fogadókészség kellene ehhez?


Ha élőben hallgatnád meg A megbízható férfi című új sikerkönyv és a Férfienergia bestseller íróját, BEDŐ IMRÉT, a 140 000 követőt számláló Férfiak Klubja megalapítóját, regisztrálj és gyere el február 7-ei, Őszinteség a párkapcsolatban – A megbízható férfi című előadására, a Férfiak Klubja „Ötvösműhely” nevű sikerrendezvényének következő alkalmára:
REGISZTRÁLOK!

Vezető kép: People photo created by bearfotos - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk