Kegyes hazugság vagy kegyetlen őszinteség? – Romboló és építő szavak a párkapcsolatban

Véső és kalapács. Van, kinek kezében e kettő romboló, és van, kinek a teremtés eszközei. Egyik avatatlan, másik mester, művész. Ha valóban ismernénk az őszinteség fogalmát, igaz használatát, úgy ahogy a vésőt és kalapácsot egy gyakorlott szakember, vajon rombolnánk vagy inkább építenénk vele, vajon darabokra törnénk vagy inkább alakítgatnánk, szépítenénk kapcsolatunk gránitszobrát?

Láttam, milyen kárt okozhatnak láncfűrésszel, és láttam, hogyan lehet ezzel a hangos, durva eszközzel fa- és jégszobrot készíteni, alkotni, teremteni

Ha tudjuk, mire való a véső és a kalapács, ha ismerjük ezeket, és használjuk, először ugyan ügyetlenül, ám idővel mesterien, művészként táncoltatjuk kezünkben; meglehet, első körben csupán nagyolunk, mint egy kőfaragó, majd finomabb eszközökkel csiszolunk utána. Amiképpen egy kőszobor kialakításához többféle alapanyag és eszköz használatos, úgy egy kapcsolat létrehozásához, fenntartásához, megőrzéséhez szintúgy több „elemre”, értékre van szükség – az egyik ezek közül az őszinteség.

Egy mester precíz, határozott mozdulatokkal nagyol. Kiszámított részeket farag le. Először többet, majd kevesebbet. Aztán milliméternyi pontossággal. Lassan kirajzolódnak az alakok. Utómunkáját követően az az érzésünk, új életre keltette a fát. Egy mester ismeri az eszközeit, rendeltetésszerűen használja azokat, gondosan, hiszen gyakorlott már. Ha ily módon bánnánk az őszinteséggel, egymás szemébe boldogan néző férfit és nőt „faraghatnánk”, olyan párt, amely ha szobor volna, a bizalom lenne a talapzata.

L. N.

Mi az őszinteség tehát? Hogyan ne romboljunk vele? Miképpen „faraghatnánk” vele magunknak működő kapcsolatot? Kijózanító, reális, praktikus, férfias megközelítésből, nőknek és férfiaknak, pároknak egyaránt hasznos felismeréseket nyújtó előadással készül A megbízható férfi című új sikerkönyv és a Férfienergia bestseller írója, BEDŐ IMRE, a 140 000 követőt számláló Férfiak Klubja megalapítója. Február 7-én folytatódik népszerű, teltházas rendezvénysorozatunk, az ÖtvösMűhely, amelynek témája: Őszinteség a párkapcsolatban – A megbízható férfi. Ne hagyjátok ki, váljatok a párkapcsolat mestereivé, kattintsatok a képre vagy az ÉRDEKEL  gombra és regisztráljatok, hogy bebiztosítsátok a helyeteket!!

ÉRDEKEL!

Vezető kép: People photo created by freepik - www.freepik.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk