Kassai Lajos: „Képzelet nélkül lehet képezni?”

Amikor Kassai Lajos elindította a gyerekeknek való képzést, azt kérte tőlük, mindig úgy érkezzenek meg, hogy van egy határozott képük arról, mit fognak aznap tenni.

Egyesével kérdezte meg tőlük, mivel szeretnének foglalkozni. Kassai Lajos azt tapasztalta, hogy korábban egyikőjüktől sem kérdezték ezt meg más oktatások, képzések során. Meglepetésként érte őket, többen nem is tudtak válaszolni. Akik nem feleltek, azokat arra kérte a lovasíjász, hogy rajzolják le, hogyan képzelik el a napjukat, és vigyék el neki. „Képzelet nélkül lehet képezni?” – kérdezte Kassai Lajos a Férfiak Klubja rendezvényének népes közönségét. „Képtelenség!” – hangzott a válasz.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

A magyar nyelv az egy csoda. És mit teszünk? Többen félig angolul, félig magyarul beszélnek. Nem tudják jól kifejezni magukat.

A magyar nyelv rendkívül színes és összetett. A magyar nyelv gazdagsága, kifejező szavaink, mondataink olyan kulturális kincs, amely alapot ad, amelynek használatával jobban, mélyrehatóbban meg tudják érteni és magukévá tenni a képzéseken elhangzottakat, tanításokat. Néhány évvel ezelőtt szerveztek egy világbajnokságot, amelyen huszonkét ország vett részt hatvan versenyzővel. A megmérettetésen kilenc magyar indult. „Az volt a feladatuk, hogy a kilencük közé ne ékelődjön be senki” – mondta Kassai Lajos. „Ebben mi most nagyon erősek tudunk lenni azért, mert szélesen tudunk erre a kulturális talajra támaszkodni!” – tette hozzá.

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk