Kassai Lajos: ez az, ami a legnagyobb erőt jelenti!

„Az értéket mindig az jelenti, amiből kevés van; azt gondolom, a jó közösségekből nincs sok, pedig fontos lenne!” – mondta Kassai Lajos íjkészítő, lovasíjász versenyző Bedő Imrének, a Férfiak Klubja alapítójának egyik rendezvényünkön.

„Sok időt töltök el Kínában – ott robbanásszerűen fejlődik a lovasíjászat –, ahol igazán kitűnő fengsuj mesterekkel találkoztam. Nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy hova helyezzék a tárgyakat. Sanghajban az egyik megépített szálloda – egy kis túlzással élve – »merénylet« volt: az épület mint egy penge szelte ketté a várost! Ezért át kellett építeni az egészet. Hihetetlen erőket fordítanak arra, hogy egy üzletet hogyan építenek meg, a bejárati ajtaja merre néz…” – mesélte Kassai Lajos Bedő Imrének és a rendezvény résztvevőinek, majd így folytatta: „Ez is fontos. Igen, a tárgyaknak nagy szerepük van az életünkben, de a legnagyobb hatást és erőt a boldog élőlények jelentik. Az a környezet, ahol élek – rengeteg lóval, bivallyal, szarvasmarhával stb. –, a boldog állatok folyamatos jelenléte, a boldog emberek, akik körül vesznek, az a legnagyobb erő.”

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

„Nem tudjuk az egyént meggyógyítani, amikor a közösség beteg. Egy beteg környezetben állandóan a beteg személyek »termelődnek«, és erre nem sok figyelmet szentelünk. Gyógyítani kell a közösségeket! Egészséges környezetet kell létrehozni!” – hívta fel a figyelmet Kassai Lajos.

*

Olvasd el a korábbi cikkünket, illetve nézd meg az előadásrészletet, amely szorosan összefügg a fenti témával:

Érdekel

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk