Férfiak, most magunkat kell megmentsük!

Több ingyenes program – egészségmegőrző és szórakoztató – vár az urakra Magyarországon is a Movember nemzetközi mozgalom keretében. Hogyan menthetjük meg önmagunkat, miért fontos ez, miképpen kapcsolódik mindehhez a bajusznövesztés? Kiderül! A Férfiak Klubja idén is csatlakozott a világszerte zajló – azon belül pedig a hazai – kezdeményezéshez a férfiak egészségmegőrzése céljából.

Ingyenes szűrővizsgálatokat tartanak Magyarország-szerte, méghozzá férfiaknak! Most még könnyebb megmenteni a saját életünket, hiszen ha orvosaink időben veszik észre a bajt, lépéseket tudunk tenni egészségünk megőrzése érdekében. Nekünk és a családunknak sem mindegy, mikor veszünk részt prosztatavizsgálaton… ne akkor tegyük, amikor már késő!

Ausztráliából származik a Movember, illetve annak figyelemfelkeltő, jelképes gesztusa, a bajusznövesztés is: akik csatlakoznak a mozgalomhoz, novemberben nőni engedik a bajszukat, nem vágják le, majd csak decemberben, valamint – és ez a legfontosabb – ígéretükhöz hűen szűrésen is részt vesznek. Erről szóló írásunk a címre kattintva olvasható el: Movemberben nő a bajusz.

PSA-szűrések Hatvanban, Miskolcon, Debrecenben és Budapesten

November 26-án 7–12 óra között díjmentes PSA-szűrések lesznek a következő helyszíneken (amelyekre rákattintva máris lehet jelentkezni): Centrum-Lab Kft Központi labor a Mammut II. Bevásárlóközpontban, Centrum-Lab az Árkád Bevásárlóközpontban, Centrum-Lab Miskolcon az Arany Corvin üzletházban, Centrum-Lab Hatvanban. A szűrésekre 45 év feletti férfiakat várnak.

Ugyancsak 26-án 13 és 16 óra között a Debreceni Református Lelkészi Hivatal rendezvénytermében minden 45 év feletti férfi ingyenesen vehet részt PSA-szűrésen, emelett információkat és részletes tájékoztatást is kapnak a prosztatarákkal kapcsolatban.

Várják a férfiakat – ingyenes MO-szűrés Dabason

November 26-án 8 és 14 óra között a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelőintézetben, Dabason lesz ingyenes MO-szűrés, amelyen többek között információkat és részletes tájékoztatást is kapnak a jelentkezők a prosztatarákról.

„Bajuszfutás” Debrecenben nemes céllal

November 26-án 10 és 11 óra között a Nagyerdei Stadion előtti szökőkútnál futhatnak egy kört a jelentkezők méghozzá azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a sportra, a rendszeres testmozgásra és az egészséges életmódra. Délután pedig ingyenes PSA-szűrésre mennek a résztvevők.

PSA-szűréssel egybekötött véradás

Novemberben 30-án PSA-szűréssel egybekötött véradást szervez a Magyar Vöröskereszt:  az Europeum Plazában (1088 Budapest, József körút 5.) 10 és 18 óra között várják a segíteni vágyókat! A véradásra való jelentkezés feltételeiről és további hasznos információkról IDE kattintva lehet olvasni.

Movember záróbuli

December 2-án 20 órától lesz a budapesti Akácfa utcai Fogas házban a Movember adománygyűjtéssel egybekötött hivatalos záróbulija. A befolyt összeget a férfiegészség megőrzésére és annak felhívására fordítják a szervezők.  Idén nem csupán bajusszal, de jelmezben is várják az érdeklődőket. A rendezvényen mindenki megmutathatja, idén milyen bajuszt növesztett és a hagyományos Bajusz Király választás sem marad el! A Mo Sisterek támogatása is rendkívül fontos, hiszen számukra is rendeznek bajuszversenyt.

Program

20.30–22 óra: nevezés a bajuszversenyre;

22–23.30:  Bajusz Király választás;

„Bajuszban” érkezni kötelező, hölgyeknek bajuszos férfiakkal érkezni szintén!

Eredeti fotók: TheGoogly via Foter.com / CC BY-NC-ND

PublicDomainPictures via Pixabay.com

TheJadedEye via Pixabay.com

Unsplash via Pixabay.com

Felhasznált bajuszillusztráció forrása: johnthan via Pixabay.com 

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk