Életem legjobb meccse

Nehéz megmondani, hogy egy hang, egy mozzanat, egy érzés vagy akár egy meccs miért vésődik be örökre egy ember emlékezetébe, egy ugyanolyan másik meg miért nem. Mindenesetre ha életem legjobb meccsére gondolok, akkor nekem...

Bár én még láttam a magyar válogatottat könnyedén kijutni EB-re, VB-re, amikor még titkos esélyesként emlegettek minket akár a végső győzelemre is, a legemlékezetesebb meccsélményem mégsem a Nyilasi-Törőcsik gárdához kötődik. Nehéz megmondani, hogy egy hang, egy mozzanat, egy érzés vagy akár egy meccs miért vésődik be örökre egy ember emlékezetébe, egy ugyanolyan másik meg miért nem. Mindenesetre ha életem legjobb meccsére gondolok, akkor nekem az 1982-es spanyol vébén a német-francia negyeddöntő jut eszembe.

Ez volt az a meccs, amikor a német kapus, Schumacher úgy letaglózta a francia Battistont, hogy az elájult, több csontja eltörött és kórházi kezelésre szorult. A mérkőzés, bár végig lendületes és izgalmas volt, a rendes játékidő végén 1-1-es döntetlenre állt. Jött a kétszer 15 perc hosszabbítás. Ennek az első félidejében a franciák két varázslatos góllal (Tresor, Giresse) megszerezték a vezetést, úgy tűnt, minden eldőlt. És akkor jött a hosszabbítás második félideje. Még kisebb gyerek voltam, egy a SZOT üdülőben nyaraltam, ahová a nagyapám vitt el, és ennek az üdülőnek a társalgójában néztük együtt vagy ötvenen a meccset. Úgy emlékszem, mindenki felugrott a helyéről és ordított, amikor a Rummenigge és Fischer belőtték a németek egyenlítő góljait. Hogy ezután tizenegyesekkel még a meccset is megnyerték, csak hab volt a tortán.

Ha van ilyen emlékezetes meccsélményetek, írjátok meg, hogy melyik az és miért az!

Neo

*

Cikkajánló: Az igazi „fapados”
 További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk