Bárhol megállod a helyed, ha tudsz erre támaszkodni!

Kassai Lajos saját példával szemléltette, hogy a magyar nyelv gazdagsága, a kultúránk mennyire erős alapot jelent (lásd korábbi bejegyzésünket!) Gondolatait tovább fűzve elmondta, ha rá tudunk támaszkodni erre a szilárd talajra, óriásit „dobbanthatunk”.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Egy „ingoványról” nem lennénk képesek akkorát rugaszkodni, mint egy olyan biztos alapról, amely a saját magyar kultúránkat jelenti. „És a mi kultúránk egy nagyon szilárd kultúra”, mondta Kassai Lajos, majd hozzátette, „csak nem használjuk!” Rámutatott, hogy magyar anyanyelvünk gazdagsága, színessége, valamint a haza szeretete kezd jelentéktelenné válni. „Minden erőmmel szeretnék ezen változtatni! Én szeretem a hazámat, fürdök ebben a kultúrában, és akárhova utaztam, a világ bármely részére, megálltam a helyemet. Nem éreztem azt, hogy többek lennének nálam, vagy nekem kisebbségi érzésem kellene legyen, mert képességekben, illetve bármi másban el lennék maradva. Mindenütt nagyon jól boldogultam, mindenhol tudtam támaszkodni a kultúrámra”.

Korábbi részek:

Kassai Lajos véleménye a hírnévről és a világsztárokról, köztük Matt Damonról

„Ha rossz a közösség, rossz lesz az ember”

Ez az, ami a legnagyobb erőt jelenti!

A Lovasíjász sikere nem a filmben lévő nyomásban van, hanem...

„Képzelet nélkül lehet képezni?”

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2020. január 22 18:34
    Hagyományunkra csak akkor mondhatjuk, hogy nagyon szilárd, ha azt a Szentírás támogatja, amúgy csak homokra épített kártyavár, amikor jön a vihar összedől.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk