Az udvarlás ne a hamis profilépítés időszaka legyen!

Jó, ha már a párkapcsolat kialakulása előtt őszinték vagyunk egymással! Udvarláskor! – hívta fel a figyelmet Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító, a Férfienergia bestseller, és legújabb, A megbízható férfi című könyv írója.

Régen az udvaron találkozgatott a legény a leánnyal, hogy szem előtt legyenek – hiszen a négy fal között bármi megtörténhetett volna –, így szexuális értelemben sem „jutott be a férfi a házba” –, ezáltal nem váltak rosszindulatú szóbeszédek, pletykák tárgyává.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Az udvarlás nem a profilépítés időszaka kellene legyen, amikor mindenki nagyobbat domborít magáról, mint amennyit kellene. Ha komolyan gondolják, jó kapcsolatot akarnak kialakítani, a közeljövőben családot szeretnének alapítani, akkor mindkettőjük érdeke az, hogy már a legelején, udvarláskor őszintén megmutassák egymásnak, ők kicsodák. Ne áruljunk zsákbamacskát! Jó, ha már a kapcsolat kialakítása előtt, a kezdetek kezdetén tudjuk egymásról az igazat, így érdemes felépíteni a viszonyt, ennélfogva tudni fogjuk egymásról, kivel is szándékozunk szövetséget kötni. Ha őszinték vagyunk, a későbbiekben kevesebb problémánk lesz – nem kell attól tartsunk, hogy csontvázak dőlnek majd ki a szekrényből. Komoly érettség kell ahhoz, hogy valaki már udvarláskor ezt megalapozza.

Ismerkedéskor az őszinteség hihetetlenül felértékelődne, ha megmutatnánk a valódi arcunkat, hogy mind a ketten tudjuk, mire számítsunk. A saját és a másik érdekében is! Ha egy nemmel végződik az udvarlás, még mindig jobb, mint egy olyan igen, amit hamis alapokra helyeztek, és ami a későbbiekben rettentő sérüléseket okoz majd nemcsak a kapcsolatban, hanem a házasságban, családalapítás után pedig akár generációkon keresztül is.

Korábbi részek:

A férfi-nő kommunikációjában ez lenne a legfontosabb!

Ilyen kényes témákban is őszinték tudunk lenni?

Két ember között a legrövidebb út...

„Kátyúzzuk” naponta kapcsolatainkat!

Kapcsolatban van ideális pillanat az őszinteségre?

Nem jelentenek megoldást a kapcsolatokban ezek a technikák!

Fáj, amit mondott, de lehet, őszinte! Mit tehetünk?

Töröld ki a párod fekete pontjait! Merj őszinte lenni vele!

Az ideális kapcsolat nem abból áll, hogy két ember tökéletesen összeillik

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    UMimi

    2019. január 09 09:12
    Remek gondolat, én is így gondolom! Nem sokkal azelőtt jöttem rá ennek a fontosságára (mármint, hogy saját érdekemben tényleg a valódi énemmel ismertessem meg azt, aki érdeklődik irántam), hogy a férjemmel találkoztam. Nekem ezt fontos volt felismerni, hogy nem olyannak kell lennem, amilyennek elképzelem, hogy a másik látni akar. Nekem önmagamnak kell lennem és a másiktól is ezt várjam el: saját magát mutassa be nekem.
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk