Az ideális kapcsolat nem abból áll, hogy két ember tökéletesen összeillik

Megértés vagy elfogadás? Értsük meg a másikat, vagy inkább fogadjuk el a saját tökéletlenségével együtt? Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító, bestselleríró, keresett előadó választ ad a kérdésekre.

Utópia azt hinni, hogy férfi és nő kapcsolata lehet tehermentes. A nyugati világ nagy csapdája az, hogy meg akar érteni mindent. Akkor jó, ha tudományosan alá van támasztva, ha nincs, akkor az nem is létezik. Egymást is megpróbáljuk megérteni. Csakhogy ez majdnem lehetetlen, hiszen változunk! Férfiként ezt nagyon is jól tudjuk: ismerjük a mondást, miszerint egy férfi egyszer megértett egy nőt, aztán a nő meggondolta magát…

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

Ha élőben hallgatnád meg Bedő Imrét, gyere el a februári Ez motiválja ma a nagybetűs férfiakat! című előadására, a Férfiak Klubja „Ötvösműhely” nevű siker-rendezvényének idei első alkalmára (kattints a képre a részletekért):

A teljes megértés szinte lehetetlen. Bonyolult. Közbeszól a genetika, a tudatalatti, a külső hatások, a változások stb. Ezért van az, hogy a vallások zöme nem a megértést, hanem az elfogadást preferálja. A megértés a nyugati világ tévutja. A felvilágosodás óta a tudományosságon van a hangsúly, mindent kizárunk, amit nem lehet ily módon megmagyarázni – és ez végső soron beszűkíti az életünket.

Azzal egyidejűleg, hogy a vallás már nem oly jelentős mértékben van jelen az emberek életében, mint egykoron, több nagyon fontos gondolat is elkezdett kikopni, hiányozni az életünkből. Így az is, hogy mi nem vagyunk, lehetünk tökéletesek, hiszen csak Isten az! Nem szeretnénk belemenni vallási témakörökbe, azonban érdemes ezeket a kérdéseket társadalmi szempontból is megfigyelni. Ha gondolati szinten megmaradt volna, hogy mi nem vagyunk és nem is lehetünk tökéletesek, így fogadtuk volna el magunkat, ebből kiindulva pedig a másikat is könnyebben el tudnánk fogadni a saját tökéletlenségével együtt.

Az ideális párkapcsolat nem abból áll, hogy két ember tökéletesen összeillik, hanem, hogy két tökéletlen ember semmilyen módon nem adja fel – és ebben az elfogadás nagy szerepet játszik. Ez a tökéletes kapcsolat alapja.

Korábbi részek:

A férfi-nő kommunikációjában ez lenne a legfontosabb!

Ilyen kényes témákban is őszinték tudunk lenni?

Két ember között a legrövidebb út...

„Kátyúzzuk” naponta kapcsolatainkat!

Kapcsolatban van ideális pillanat az őszinteségre?

Nem jelentenek megoldást a kapcsolatokban ezek a technikák!

Fáj, amit mondott, de lehet, őszinte! Mit tehetünk?

Töröld ki a párod fekete pontjait! Merj őszinte lenni vele!

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk