Az Alfa és a Hűség

Sok vita zajlik arról, hogy az alfahímek az embereknél – vagyis az alfaférfiak – lehetnek-e hűségesek, vagy természetük a csapodárság, hiszen az ő dolguk a genetikai örökítés. Nézzük meg ezt az alfakérdést a Férfiaknál!

Az internet „vak” népének „világtalanok” adnak tanácsokat javarészt arra lyukadva ki, hogy az „alfák” felsőbbrendűek, nem valók férjnek, apának, eleve el kell fogadni, hogy kelendőségük miatt nem tudnak megállapodni. Sokan ezzel akarják felmenteni magukat, önbizalmuk és önbecsülésük ingoványos alapjait, és azt terjesztik, hogy csak a béták és a gammák valók családapáknak.

Az alfahím az állatoknál valóban a genetikai örökítésért felel, a megtermékenyítést végzi. Ez a fő dolga. Meg leegyszerűsítve, esetenként – mivel az állatvilágban a túlélést segítő erős fizikum örökítése életbevágó – ő a legerősebb is, és ezért védelemről vagy annak vezetéséről is gondoskodik. Ezzel a fizikai erőfölényét demonstrálva újra és újra – állati módon – biztosítja fölényességét. És nem mindig vezető szerepét...

Az emberek képességei ettől lényegesen eltérnek.

Az embereknél az örökítésen kívül végtelen lehetőség áll rendelkezésre a teremtésre. Az emberek esetében egyértelmű, hogy az alfahímek nem csupán az állati szint megtestesítésére születtek. Sőt, modern korunkban a fogamzásgátlás, a család szétesése, a kevés gyermek vállalásának idejében az „alfásan hódítós „ágyrajárásnak” semmilyen társadalmilag produktív értelme nincs, azonfelül, hogy gyermeteg skalpvadászattá silányul.

Akinek dolga van a világban, aki létre akar hozni valami önmagán túlmutatót, valamit, ami Őt a végtelenbe viszi, annak nem elég nemzenie. Értékrendje átadásával fel is kell nevelnie gyermekeit. A Férfienergia című könyvben (IDE kattintva többet is megtudhatsz a könyvről) többször is említést teszünk erről: az értékrend átadása jóval komolyabb önfejlesztési és szülői feladat, mint a gyermek fizikai szükségleteinek biztosítása. Azaz a hím emberi, jó esetben Férfiéletem céljai között a nemzés csak egy fontos részfeladat.

Az ember értékeinek csak egy kis részét örökíti a genetikai kódja átadásával. Nagyobbik részét az általa képviselt erények, viselkedésminták, erkölcsi normák átadása során hagyja utódaira. Sőt, ezáltal az általa örökített genetikai hibák egy részét is korrigálni tudja az ember – tudatosan. Az alfaférfi tehát az, aki a győztes gént örökítve, a lehetőségek tárházaként megszülető utódjából értékes, kapcsolódásra, jövőépítésre alkalmas felnőtt embert hoz létre az ehhez szükséges emberi, kulturális és civilizációs minta átadásával. Az alfaférfi az, aki nemcsak a körülményeket teremti meg ehhez, hanem a személyes részvételével és jelenlétével a jövő generáció felnevelésének rá eső részét elvégzi! Az emberi alfa egy komplex minőség.

Nem igaz tehát, hogy az alfaság nem fér össze a férjséggel és a hűséggel. Sőt, úgy tűnik, hogy az alfa csakis ezen értékek által tudja biztosítani, hogy a saját élete is értelmes legyen, illetve a győztes minta kerüljön továbbadásra.

Cikkajánló: Az alfa hímség és a férfiasság különbségei – evolúciós alapvetések
További tartalmakért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Ha alapul vesszük az emberekre jellemző dominanciameghatározást, amit feljebb tettünk, akkor átfogalmazhatjuk a mai közvélekedés szerint félrevezető leírásokat. Nem az az emberi alfahím, aki sok nőt dönt meg – szórakozásból. A potenciális, reménybeli alfaférfi az, akit sok nő választana, függetlenül attól, hogy megkapják-e! Az igazi alfa az, aki a sikeres emberi fajfenntartás szempontjából minden emberi kvalitással rendelkezik, illetve azt át is tudja adni. És ez csak attól függ, hogy az illető alfa felismeri-e, hogy mi a dolga a világban, és alárendelődik-e neki. Mert az a potenciális alfaférfi, aki csak meddő nemzési játékokra pazarolja el energiáját, az nem lesz képes ellátni azokat a feladatokat, amelyek alfává tennék az emberek között és az ő gyermekeit is oda emelnék. Gyermeteg, önbizalmát kihasznált nőktől rabló udvari bohóc lesz.

Részlet Bedő Imre Férfienergia című bestselleréből

Fotók: Tumisu via Pixabay.com

geralt via Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (1)
  • ...

    Ildy0310

    2018. február 07 12:57
    Örök érvényű, hogy a férfi szerepköre elsősorban a vezetés felelőssége és terhe ... "A jó pásztor életét adja a juhokért", ahogy a jó apa életének fontos része a gyerekekre való odafigyelés, gondoskodás és a velük töltött hasznos idő ... Emlékezzünk arra, hogy az erős emberek múltja általában nehéz volt. Súlyokat, terheket cipeltek, így megedződtek. Sok harcuk volt és mégis megmaradtak. Sebeik nyoma elsősorban a szívükön okozott hegesedést, és a sok heg kérge szívük pajzsává keményedett. Közben a kéreg mögött lágy és meleg szívűek maradtak. Ahogy a Biblia mondja: "Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet” Péld 4, 23
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk