Apák találták ki. Terjed a pickleball őrület

Apák találták ki, hogy valahogyan lekössék gyermekeik energiáit. Ma ez a legdinamikusabban terjedő új játék a világon.

Egy gyors ütemben fejlődő játék a pickleball, amely a tenisz, a tollaslabda és a pingpong elemeit ötvözi, és amelyet egy kisebb méretű, leginkább a teniszpályára hasonlító pályán játszanak akár bel- akár kültéren. Húrozott ütők helyett a játékosok evezőszerű faütőket használnak, és egy lyukacsos műanyaglabdát ütnek vele át a háló egyik feléről a másikra.

Gyorsan növekszik a játék népszerűsége; az USA Pickleball Szövetsége (USAPA) szerint az országban több mint 15 ezer pálya működik, és a számuk dinamikusan gyarapodik. Csak az elmúlt hat évben 650 százalékkal nőtt az aktívan pickleballozók száma.

A pickleballt 50 évvel ezelőtt a Seattle melletti Bainbridge-szigeten hozta létre egy csoportnyi édesapa. Új módszereket kerestek gyermekeik szórakoztatására nyaralásuk során. A játékot eredetileg kézzel készített eszközökkel és menetközben alakuló szabályokkal játszották. A pickleball szórakoztató, gyors tempójú és kihívásokkal teli jellege miatt gyorsan elnyerte minden generáció tetszését. A játék névadója állítólag egy kutya, bizonyos Pickles.

Cikkajánló: Életem legjobb focimeccse 
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: 
A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

Jelenlegi formájában a pickleballt tollaslabdajátékhoz alkalmas méretű pályán játsszák, melynek közepén egy a teniszhálónál valamivel rövidebb és alacsonyabb háló feszül. Ez is magyarázata a játék többgenerációs vonzerejének, hogy a kisebb méretek minden korosztály számára jobban hozzáférhetővé teszik. A fából készült ütőkben semmi különleges nincs, bármely nagyobb strand- vagy sportszerkereskedőnél megvásárolhatók, akárcsak a pickleball labdák.

Dr. Szász Adrián

Fotó: https://www.dickssportinggoods.com/c/pickleball-gear

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk