Akinek van „B” terve, készüljön a kudarcra!

Általában azt tartjuk előrelátó és megfontolt embernek, aki nem tesz fel mindent egy lapra, nem bízik vakon az optimális forgatókönyv megvalósulásában, hanem mindig készít egy „B” tervet is arra az esetre, ha dolgok nem úgy alakulnának, ahogy tervezte.

Nos, amit általában bölcs dolognak tartunk, az a házasságban kifejezetten ellenjavalt. Az, aki a házasságba egy menekülő útvonalnak meghagyott „B” tervvel érkezik, garantáltnak veheti a kudarcot. A „B” terv léte ugyanis azt jelzi, hogy nem teljes az elköteleződés. Márpedig még teljes elköteleződés mellett is lehetnek zötyögős szakaszok egy házasságban, és ha ilyenkor valaki nem a kapcsolat javításán, hanem külön utakon gondolkodik, akkor garantált a bukás.

Mik lehetnek ilyen „B” tervek? Például, hogy két vasat tartunk a tűzbe. Nem számolunk fel minden külső szerelmi kapcsolatot, mondván, ha itt esetleg csalódunk, jól jöhet még a másik. De ugyanígy „B” terv, ha szükség esetére a szüleinknél megtartjuk a saját szobánkat. Továbbá a házassági szerződés is az. A dologban az a csalóka, hogy akik megkötik, azoknak általában szükségük is lesz rá, és akkor úgy tűnhet, milyen jó, hogy ilyen előrelátók voltak. Az fel sem merül, hogy maguk alapozták meg a saját boldogtalanságukat, mert a házassági szerződés egy önbeteljesítő jóslat: amire készülök, az meg is fog történni.

Érdemes megvizsgálni, hogy miért készítenek az emberek „B” tervet. Sokan a szorongás miatt nem merik egészen odaadni magukat egy kapcsolatnak. Mert félnek attól, ha esetleg véget ér, sérülnek, fájdalmat éreznek, és ezt nem fogják tudni feldolgozni. Ám ezzel, hogy önmaguk egy részét tudatosan elzárják, már meg is pecsételték a kapcsolatuk sorsát.

Neo

A 10 dolog, amit gondolj végig, mielőtt megházasodnál sorozatunk korábbi részeiből megtudhattátok, a házasság nem „párkapcsolat”, illetve nem a szerencsén múlik. A következő témával folytatjuk: miért jobb, ha nincs próbaházasság? Érdemes követni!
Őszinteségről, bizalomról, a férfi-nő szövetségét (házasságának, családjának) működtető alapértékekről olvashattok cikkeket férfi-, illetve női szemszögből, valamint hallgathattok nagy sikerű előadásokat, híres nőkkel, férfiakkal készült mély interjúkat:

Fotók: cocoparisienne on Pixabay.com

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk