A találékony, leleményes férfi 6 ismérve

A sikeres férfi egyik legfőbb jellemzője, hogy leleményes, találékony. E jelzők azonban további személyes tulajdonságokra is bonthatók, amelyek garantálják, hogy az illető a kitűzött céljait jó százalékban elérje, és ez mind a karrierjében, mind a magánéletében eredményessé tegye őt.

1. A találékony férfi nyitott, hiszen csak így törhet át – mások által áttörhetetlennek hitt – korlátokat. Szenvedélyesen kutatja a különböző életfeladatok lehetséges megoldásait, az sem áll távol tőle, hogy megfontolja, elfogadja más ötleteit. Túllép a komfortzónáján, a többi emberben is az értéket keresi.

2. A leleményes férfi magabiztos. Elhiszi, hogy képes megbirkózni a nehézségekkel is, mert tisztában van a saját képességeivel. Akár naponta listázza magában, mi mindent oldott meg sikeresen, így a fejében önmagáról is egy eredményes ember képe él, aki számára nem létezik megoldhatatlan ügy.

3. A találékony férfinak jó a képzelőereje. Hagyja az elméjét bátran vándorolni a kihívások erdejében, és olyan szokatlan, kreatív ötletek is felvetődnek benne, amelyek közül aztán egyikből következik a másik, és egyik jobb, mint a másik. Nem kötik tehát a járt utak berögződései, mer más irányt venni.

4. A leleményes férfi kezdeményező. Nem késlekedik, nem vár semmire és senkire, hanem lép. Nem teszi külső körülményektől függővé a céljai elérését, különben mindig egy kicsit alább kellene adnia belőlük. Nem agyalja túl a döntéseket, belevág a dolgokba, ezzel ő alakítja a külső körülményeket is.

Cikkajánló: 10 dolog, amely akár örökké éltetheti a szerelmet
További cikkekért kattints rovatcímeinkre: A férfi útjaAz FK Női Támogatói Köréből (női szerzőink írásai), Férfiérték történetekKörkérdés (interjúk), Férfiegészség.

5. A találékony férfi kitartó. Ha valami nem sikerül neki, talpra áll és folytatja, megpróbálja újra. A találékonyság része, hogy amit kifundál, azt nem hagyja veszni, ha valamely módon nem érhető el, hanem elindul felé egy másik úton. Abban bízva, hogy a nemek előbb-utóbb elvezetik az igenhez.

6. A leleményes férfi optimista. Mindennek látja az előnyeit is, mert tisztában van azzal, hogy ha a hátrányok oldaláról közelítene, akkor a félelem és a frusztráció blokkolná a megvalósításban. Értékeli a fájó tapasztalatokat is, sokszor épp korábbi küzdelmekből merít erőt a jelen és a jövő kihívásaihoz.

Dr. Szász Adrián

Fotó: ananthu kumar képe a Pixabay -en. 

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk