„A férfitulajdonságok szerzett tulajdonságok” – Kassai Lajos

Mindenhol azt olvassuk, halljuk, hogy a 21. században másfajta férfira van szükség, mert más világot élünk – vezette be Bedő Imre Férfiak Klubja-alapító a kérdését, amelyet Kassai Lajoshoz intézett Kohó című rendezvényünkön: „Igaz-e az, hogy lényünkben meg kellene változzunk, mint férfi? Ma milyen férfira van szükség a kétszáz évvel ezelőttihez képest?

Kassai Lajos nem gondolja, hogy azok az értékek, amelyek férfivá tesznek egy férfit, pár száz évente billegnének, hiszen több ezer éve ugyanazok.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

„Tény és való, hogy a férfitartalom megváltozott! – mutatott rá. De nem azért, mert azt találták ki, hogy más fajta férfira van igény. Azt gondolom, minden férfitulajdonság szerzett tulajdonság. A nő nőnek születik, vele születnek a női tulajdonságok, és attól kezdve, hogy életet tud adni egy gyermeknek, világra hozza, neveli, ettől a női pálya tiszta és világos. A férfiak viszont ideológiákat teremtenek, ami mellett ki kell tartsanak.

A férfi tulajdonságok szerzett tulajdonságok. Az, hogy megszületik egy hím, még nem biztos, hogy férfi lesz. Ezt minden archaikus társadalom tudta: ezért voltak férfivá avatási szertartások. Ezek gyakran halálos kimenetelűek voltak, de jelezték, hogy ki szakad le a gyerekkoról, az anyáról, és attól a pillanattól kezdve ki férfi. A szkíta gyerekeket egy késsel hagyták kint a pusztában. Aki visszatért, az már férfi volt, aki nem, azt siratta az anyja.

Jelezték a társadalmak, hogy kik a férfiak, nekik meg kell tanulniuk ellenállás irányába haladni, és nem a könnyebbik utat választani” – mutatott rá Kassai Lajos.

Korábbi részek:

Kassai Lajos véleménye a hírnévről és a világsztárokról, köztük Matt Damonról

„Ha rossz a közösség, rossz lesz az ember”

Ez az, ami a legnagyobb erőt jelenti!

A Lovasíjász sikere nem a filmben lévő nyomásban van, hanem...

„Képzelet nélkül lehet képezni?”

Bárhol megállod a helyed, ha tudsz erre támaszkodni!

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk