A férfikisugárzás mibenlétéről kérdezték Kassai Lajost

Miből áll a férfikisugárzás véleményed szerint? A kisugárzás valaminek az eredménye, de mégis mi mindennek? Kíváncsi vagyok, hogy teszerinted honnan táplálkozik? – kérdezte Bedő Imre Kassai Lajost.

Kassai Lajos válaszképpen a következő gondolatait osztotta meg a közönséggel:

„Úgy vélem, a férfitulajdonságok szerzett tulajdonságok, és ez egy létformához kötődik. A klasszikus értelemben vett férfiról beszélek. Az, hogy miképpen változik meg ez a 21. században, el fog-e tűnni az idő homályában, nem lehet tudni. Én egy régimódi világban élek: egy tanyán másfajta életformát nem tudsz választani. Ennek köszönhető az, hogy van egyfajta munkamegosztás, továbbá, hogy kialakulnak bizonyos tradicionális szerepkörök. Egy emeletes házban hogyan alakítasz ki ilyet?” – tette fel a kérdést Kassai Lajos.

Hallgasd meg az előadásrészletet, és nézd meg a többit is:

A Férfiak Klubja missziójához tartozik a férfivá válás útjának városi körülmények között való újrateremtése. Apa-fia, apa-lánya, apa-gyermek programjainkkal, táborainkkalelőadásainkkal és megannyi más megvalósult és jövőbeli kezdeményezéseinkkel, terveinkkel többek között ezen is dolgozunk.

„Egy nagy gazdaságban le kell osztani a munkát, egy férfi a veszélyes és nehéz fizikai terhelést igénylő munka közelébe nem engedi a nőt, ő vállalja értelemszerűen” – folytatta Kassai Lajos. „A tradicionális férfikarakter tradicionális létformához kötődik. Ha egy férfit kiemelünk onnan, nem tudom, miképpen lehet ezeket a férfitulajdonságokat megszerezni.”

Ugyancsak Kassai Lajos mondta egy másik alkalommal, hogy „nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek”. Ma sokan sokféleképpen mondják meg, milyen (kell legyen) egy férfi, mi azt valljuk a Férfiak Klubjában, hogy nem kell átalakulni bárkik által mesterségesen definiált „modern” férfivá. Csak azt kell képviselni, ami örökké férfiérték volt, és el kell vetni azt, ami mindig is értéktelenül rombolt. Bedő Imre véleményét a férfikisugárzásról IDE kattintva olvashatjátok el, vagy a következő címre klikkelve: A férfikisugárzás titka.

Korábbi részek:

Kassai Lajos véleménye a hírnévről és a világsztárokról, köztük Matt Damonról

„Ha rossz a közösség, rossz lesz az ember”

Ez az, ami a legnagyobb erőt jelenti!

A Lovasíjász sikere nem a filmben lévő nyomásban van, hanem...

„Képzelet nélkül lehet képezni?”

Bárhol megállod a helyed, ha tudsz erre támaszkodni!

„A férfitulajdonságok szerzett tulajdonságok”

Egy férfi a mai kor viszontagságainak is ellen kell álljon

Mi a különbség összpontosítás és koncentráció között?

Ilyen egy igazi uralkodó! – Kassai Lajos a hunok legnagyobb királyáról mesél

*

Olvasd cikkeinket, férfi és női szerzőink írásait, nézd meg a neves férfiakkal, nőkkel készült interjúinkat, előadásainkat, és nagyon sok kérdésre választ fogsz kapni! Férfi. Érték. Minta. Példa. Az erkölcsi alapok, a férfi-nő szövetség, a család és a társadalom megerősítésén dolgozunk, regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelünkre, és értesítünk Téged széleskörű tevékenységeinkről! Hajrá!

REGISZTRÁLOK!

Kövessd a Férfiak Klubját Facebookon, iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le semmiről!

Feliratkozom a YouTube-csatornátokra!

Küldés
Hozzászólások (0)
Nincsenek hozzászólások
A weblap bizonyos funkcióinak működéséhez (cookie-kal) gyűjt információkat. Ha nem engedélyezi őket, számítógépe böngészőjében bármikor beállíthatja a tiltásukat / eltávolításukat. További információk